A VPN kiváló eszköz, amíg stabilan működik. A program folyamatos szétkapcsolása nagyon zavaró lehet, különösen ha az automatikus vészleállító is engedélyezve van. Ez a funkció nagyszerű biztonsági célokra, mivel gondoskodik róla, hogy a számítógéped egy pillanatra se legyen sebezhető. Azonban borzasztó zavaró lehet, amikor belefeledkezel a munkába, vagy a szórakozásodat állandóan félbeszakítja ez a hiba.

Számtalan oka lehet a szétkapcsolásnak, például eszköz, operációs rendszer vagy az internetkapcsolat nem megfelelő működése.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem néhány lehetséges magyarázatot arra, hogy miért kapcsol szét a VPN program, és mutatok néhány megoldás a probléma orvoslására. Dömők Balázs

Tűzfal vagy víruskereső program
Bármilyen tűzfal vagy vírusirtó program, melyet feltelepítesz az eszközödre, hatással lehet a VPN kapcsolatra. Ezek a programok folyamatosan futnak a háttérben és a sávszélesség jelentős részét használják.

Próbáld meg letiltani a tűzfalat vagy a vírusírtó programot a gépen és csatlakozz újra a VPN-hez. Ha a kapcsolat nem szakad meg, a probléma megoldódott. Azonban, ha továbbra is fennáll, más oka van a szétkapcsolásnak.

Válts protokollt
A protokoll is állhat a kapcsolat megszakadásának hátterében. Ezt úgy ellenőrizheted le, hogy másik protokollra váltasz és leteszteled a kapcsolatot; ha a kapcsolat erős, megtaláltad a megoldást. Például a TCP jobban működhet, mint az UDP. Próbáld ki a különböző protokollokat, hogy megtaláld az ideális választást!

Módosítsd a DNS beállításokat

Bár kevésbé jellemző, hogy ez okozza a problémát, de a DNS beállítások megváltoztatása olykor megoldhatja a kapcsolódási problémákat. Erre csak a különféle beállítások letesztelésével jöhetsz rá.

Teszteld le az internetkapcsolatod

Bár a VPN szétkapcsolásának számtalan oka lehet, leggyakrabban az internetkapcsolat felelős a hibáért. Ellenőrizd le az internetsebességet VPN csatlakozás nélkül, és nézd meg, hogy a szolgáltató által biztosított sávszélességet megkapod-e. Bár sebezhetővé válhatsz, de próbálj meg valamilyen tartalmat streamelni a VPN letiltásával. Ha a kapcsolat továbbra is akadozik, akkor az internet kapcsolatoddal van a baj, nem pedig VPN programmal. Amennyiben ez a helyzet, lehetséges, hogy internetszolgáltatót kell váltanod

Próbálj ki egy másik VPN-t

Ha ingyenes VPN-t használsz, a program teljesítménye és sebessége gyengébb lehet. Függetlenül attól, hogy mennyire ragaszkodsz jelenlegi VPN kliensedhez, mindig érdemes prémium VPN szolgáltatást választani. Nemcsak azért, mert az ingyenes VPN-ek gyengébb védelmet biztosítanak, hanem azért is, mert korlátozzák a sávszélességet és a sebességet, ezzel rontva streamelés élményét.