A Microsoft a Windows 10 októberi frissítésében eltűntette a Vezérlőpultról a Rendszer ablakot, de három módszert is mutatok, amivel előcsalogathatod.

A Windows 10 októberi funkciófrissítében sikeresen újabb irtást rendezett a Vezérlőpultban, amelyet egyébként is szép lassan igyekszik megszüntetni és a Gépház alá terelni az összes itteni funkciót. A legújabb nagy frissítés után például már nem tudjuk elérni a Rendszer ablakot sem a régi helyén. A fontos információkat megjelenítő ablak azonban nem tűnt el a Windowsból, és az alábbiakban bemutatunk öt módot, amivel előcsalhatjuk.

Billentyűparancs

Talán a leggyorsabb módszer az információs ablak megjelenítésére, ha egyszerre lenyomjuk a Windows és a Pause/Break billentyűket. Ez a praktikus billentyűkombináció a Windowsban bárhol használható, és azonnal működik.

Fájlkezelő

A Fájlkezelőből is elérheted a Rendszer ablakot. Nyisd meg a Fájlkezelőt, és a jobb egérgombbal kattints az Ez a gép elemen. A megnyíló menüben kattints a Tulajdonságok parancson, és már meg is nyílt a keresett ablak.

Asztal

Először helyezd el az Ez a gép ikont az asztalon, mégpedig úgy, hogy a Gépházban nyisd meg a Személyre szabás modult, kattints a Témák, majd Az asztal ikonbeállításai elemen, végül az Asztali ikonok részben kattints a Számítógép jelölőnégyzetén.

Ha az Ez a gép parancsikon már ott van az asztalon, a jobb egérgombbal kattints rajta, és válaszd ki a Tulajdonságok lehetőséget: a parancs az előzőekhez hasonlóan innen is megnyitja a rendszer tulajdonságait felsoroló ablakot.